Sarı Mermicek Çorbası Tarifi

Sarı Mermicek Çorbası Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 10

Malzemeler- 1 Su bardağı Et Suyu 
- 2 Adet Havuç 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 3 Çorba Kaşığı Mısır Tanesi 
- 3 Çorba Kaşığı Mısır Unu 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Sarı Mercimek 
- Kararında Su, TuzÜzeri İçin- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 1 Dilim Tost Ekmeği 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıÇorbamız için mercimekleri yıkayıp süzdürdükten sonra bir tencereye döküyoruz. Üzerine ince doğranmış soğanı, havucu, mısır ununu, et suyunu, tuzu üzerini 3 parmak aşacak kadar suyu koyup kapağı kapalı bir şekilde ocak üstünde karıştırarak pişiriyoruz. İyice pişince blenderle parçalıyoruz. Kıvamını su ilave ederek ayalıyoruz. Tekrar ocak üstünde bir taşım kaynatıyoruz. Başka bir tencerede haşladığımız mısırları üzerine ilave ediyoruz. Tuzunu da ayarladıktan sonra bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Bir tavaya tereyağını eritip, tuz kırmızıbiberi ilave edip karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine döküyoruz. Küp doğranmış kurutulmuş ekmekleri çorbanın üzerine döküp hiç bekletmeden sofraya getirip servis yapıyoruz
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema