Beğendili Börek Tarif

Beğendili Börek Tarif

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 3 Adet Biber 
- 3 Adet Patlıcan 
- 1 Su bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Süt 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 3 Çorba Kaşığı Un 
- 3 Adet Yufka 
HazırlanışıYufkaların her birini dörde bölün ve 12 adet üçgen parça elde edin. Patlıcan ve sivri biberleri közleyin. Patlıcanların kabuklarını soyun ve bir kenara alın. Bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip, kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika kavurun. Sütü ilave edip karıştırın. Patlıcan ve biberi katıp, çırpma teliyle çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve soğuması için bir kenara alın. Üçgen yufka parçasının bir kenarına boydan boya patlıcanlı harçtan koyun ve rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema