Enginar Böreği Tarifi

Enginar Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 4 Çorba Kaşığı Yoğurt 
- 3 Adet Yufka 
- 2 Adet Yumurta 
İçi İçin- 5 Adet Enginar 
- 2 Adet Havuç 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 100 Gr Lor Peyniri 
- 1 Demet Maydanoz 
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıAyıklanmış enginarları limonlu suda yumuşayıncaya dek haşlayalım. Tavaya sıvı yağı alıp rendelenmiş havuçları ekleyerek, 2-3 dk. kavuralım ve ateşten alalım. İçine ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırarak enginarların göbeklerine dolduralım. Bir kapta yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağı çırparak karıştıralım. Yufkaların aralarına ve üzerine fırça yardımıyla yumurtalı harç sürüp üst üste serelim. Büyük bir kâseyi yufkaların üzerine yatıralım, bıçak yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Yufkaların ortalarma enginarları koyup kenarlarım üst tarafta büzerek toplayalım.Yufka bohçalarını ters çevirerek margarinle yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpelim. Börekleri ısıtılmış 220°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Börekleri pişer pişmez fırından alalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema