KABAK SIYIRMA TARİFİ ( 6-8 KİŞİLİK)

kabaksıyırma
Malzemeler;
  • 1 kg kabak,
  • 1 çay bardağı zeytin yağı,
  • 1 demet taze soğan,
  • 2 yemek kaşığı pirinç,
  • Dereotu,
  • 1 limon suyu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Kabaklar soyulur kabak soyma aleti ile boyuna ince şeritler halinde kesilir. 
  2. Soğanlar yıkanır doğranır, zeytin yağında bir iki dakika kadar kavrulur. İnce doğranmış kabaklar ilave edilir biraz sotelenir.
  3. Üzerine diğer malzemeler ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir kısık ateşte pişirilir.
  4. Pişen yemeğin üzeri dere otu ile süslenir.
Afiyet olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema