Fıccın ( Fıtcın ) Tarifi

Fıccın ( Fıtcın ) Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Etnik : Çerkez Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 75 dk
Pişirme : 45 dk
Hamuru İçin- 1 Kg Buğday Unu 
- Yarım Paket Maya 
- Kararında Su, Tuzİçi İçin- 250 Gr Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 3 Diş Sarımsak 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzMalzemeler- 1 Adet Yumurta 
- 1 Su bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıMaya sıcak suda haşlanır. Tuz ve su ilavesiyle kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Hamur kabarınca 2’ye bölünür. İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Kıyma, sarımsak ilave edilerek beraber kavrulur.Kırmızı biber ve karabiber eklenir. Hazırlanan bu iç hamura konur ve diğer parça ile kapatılır. Üstteki parçanın ortası delinir üzerine yumurtanın sarısı sürülür. Fırında 170 derecede 40-45 dk. kadar pişirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema