DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSU

domatessoslubiber
Sosunu biberlerden daha fazla severek tüketeceğiniz, ekmeğinizi banarak yiyeceğiniz, domates soslu biber turşusu tarifini paylaşıyorum. Fotoğrafını bir hafta sonra çekip yayımlayabildim...Turşum 1 haftalık:)
Malzemeler;
  • 1 kg acı kıl biber,
  • 3 kg domates,( tercihen uzun domates ya da karışık olabilir)
  • 9-10 yemek kaşığı iri turşuluk tuz,
  • 3 baş sarımsak , ( siz isteğinize göre az kullanabilirsiniz) 
  • 1 su bardağı elma veya üzüm sirkesi,
  • 1,5 su bardağı zeytin yağı,
Yapılışı;
  1. Biberler yıkanır, sapları kesilir, kalın olanların çekirdekleri çıkarılır, büyüklüklerine göre 2 veya 3 e kesin,
  2. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ( ben bir kısmını sarımsaklar ile birlikte rondodan geçirdim) doğranmış sarımsakları, tuzu, sirkeyi ve zeytin yağını ilave edin karıştırın. Bir müddet tuzun erimesi için bekletin, arada karıştırın.
  3. Biberleri kavanoza 1/3 oranında olacak şekilde ayarlayın. Benim verdiğim malzemelerden 8 kavanoz çıktı. Domatesin etlilik durumuna göre miktarı değişebilir.
  4. Kavanozları biraz biber, biraz sos olmak üzere doldurun. Yarım veya bir saat kavanozların çıkması için kapaklarını kapatmadan bekletin. Üzerlerini tekrar kapatacak kadar zeytinyağı  ile doldurun. 
  5. Kavanoz kapaklarını kaynattıktan sonra sıcak, sıcak sıkıca ağızlarını kapatın. Hava almamaları gerekiyor. Serin güneş almayan yerde 2 hafta kadar bekletin.
  6. Tüketmek için açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
  7. Domatesler asitlenip köpürdüğü için taşıyor. Bu nedenle kavanozları bir altlık içinde kaldırın. 
Afiyet olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema