Rulo Börek Tarifi

Rulo Börek Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 45 dk
Malzemeler- 1 Paket Margarin 
- 1 Kase Nişasta 
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su 
- 6.5 ( 13/2 ) Su bardağı Un 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında Tuzİçi İçin- 200 Gr Lor Peyniri 
- 1 Demet Maydanoz 
- 1 Adet Yumurta Akı 
HazırlanışıElenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine sıvı yağı, suyu ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Bezelerin üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bu arada bir kapta ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ve yumurta akını karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Yufkalann yarısının aralarına nişasta serperek üst üste serelim. Yufkaları hep birlikte 2 mm. kalınlığında açalım. Açılan yufkaları hep birlikte 10 cm.Tik şeritler halinde keselim. Şeritleri ortadan ikiye keselim. Kalan bezelere de aynı işlemleri yapalım. Her şeridin uç kısmına peynirli harç koyup şeritleri rulo yaparak saralım. Hamur ruloların margarinle yağlanmış tepsiye yan yana ve aralıksız bir şekilde yerleştirelim. Tavaya margarini alıp eritelim, sıcak yağı kaşıkla hamur rulolarının üzerine gezdirelim. Ruloların üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirip hemen fırından alalım.Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema