YUMURTA KAPAMA

 
 
 
 
   Hafta sonu ailece yapılan kahvaltıların tadı bir başka değil mi ? Özellikle pazar sabahları eş ,çoluk çocuk hep beraber  kahvaltı yapacaksak değişik ne yapsam diye düşünür dururuz.
 
   Bu tarifte onlardan biri o kadar kolay ki , daha evvel neden aklıma gelmedi diyeniniz çok olacağına eminim :)
 
 



YUMURTA KAPAMA TARİFİ (4 KİŞİLİK)

4 adet yumurta
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
bir fiske tuz
yarım çay kaşığı kırmızı pul biber


 
Öncelikle yumurtaları katı kıvamlı haşlayın.(6-7 dakika) Kabuklarını soyup her birini ortadan boylamasına ikiye kesin.
 
Teflon veya bakır tavaya bir çorba kaşığı tereyağı koyup kısık ateşte eritin. Yumurtaların sarı kısımları tavanın dibine gelecek şekilde tavaya yerleştirin.
 
Tavaya tuz ve kırmızı pul biberi ilave edip ocağın altını açın. Tereyağı fokur fokur kaynadıktan 30 saniye sonra ocağın altını kapatıp hemen servise sunun.
 
Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema