Şakşuka


Tam bir yaz yemeği. Biz çok severek yeriz . Eminim siz de çok seviyorsunuz. Şimdiden afiyet şekerler olsun.
Şakşukayı patlıcan kızartmadan sadece biberle de yapabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 2 adet tophane patlıcanı
  • yaklaşık yarım kilo biber
  • 2 adet büyük domates
  • zeytinyağı, tuz
Yapılışı:
  1. Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyosunuz. Sonrasında sıvıyağda kızartıyorsunuz
  2. Biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayıp, tencereye atıyorsunuz. Üstüne tuz ve zeytinyağı ekleyip kısık ateşte pişiriyorsunuz. Su yok, domatesin suyunda pişiriyoruz.
  3. Domatesler ve biberler yumuşayınca (pişince) içine kızarttığınız patlıcanları atıyorsunuz. 2-3 dakika kaynatıp altını kapatıyorsunuz.
  4. Sarımsaklı yoğutla servis ediyorsunuz. Mımmm harika valla
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema