Kremalı kaşarlı brokoli ve brüksel lahanası


Kışın nimetlerinden faydalanmak lazım.  Lütfen kış sebzelerini kaçırmayın. Lahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, ıspanak ve diğerleri. Bunlar harika sebzeler. Krema ve kaşarlada nefisss oluyorlar. Herkese tavsiye ediyorum.

Malzemeler:


◦1 demet brokoli
◦1 paket brüksel lahanası
◦1 paket 200 ml krema
◦1 küçük boy konserve mısır
◦Tuz ve fesleğen (ister kuru ister taze)
◦ Rendelenmiş kaşar

Yapılışı:

1.Brokolileri ve brüksel lahanasını metal süzgece diziyorsunuz. Üstüne kapak kapatıp, su dolu tencerenin üstüne oturtuyorsunuz. Kısaca brokoli ve brüksel lahanasını buharda pişiriyoruz. Brüksel lahanalarının diplerini keserek 2 kat taç yaprağını çıkarmayı unutmayın. Yoksa hafif acı olur.

2.Fırın kabına yerleştiriyorsunuz . Üstüne kremayı döküyoruz. Mısırları, fesleğeni, tuzumuzu serpip 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Çıkarmaya yakın üstüne kaşarları serpip kaşarlar kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema