Döküm tencerede güveç


Domatesleri tamamen erimiş bir tencere güveci. Fırın son damlasına kadar suyunu çektirmiş. Aslında dibinde etin ve sebzenin suyu var. Güvecin tabakta fotosunu çekemedim. Bu aralar evimin erkekleri yemekte foto çekilmesi kısmından sıkıldılar. Artık neyi, ne kadar fotoğraflayabiliyorsam onu koyabiliyorum. :))

Son derece pratik bir o kadar kolay bir yemek. Bu güveç tavuk etinden yapıldı ama siz kuzu etinden de yapabilirsiniz. Tavuk patlıcana çok yakışıyor. Döküm tencede yaptığım için fırında pişirdim. Ama siz isterseniz çelik tencere ile de ocak üstünde de yapabilirsiniz. Bik kadınlar için kurtarıcı tariflerden biri.

Malzemeler:

  • 1 kilo tavuk kalça eti veya 750 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • 1 orta boy patates
  • 2 patlıcan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • 5-6 adet biber
  • 2 adet büyük domates
  • Tencereyi sıvamak için tereyağ
  • 1 tane kuru aci kırmızı biber bütün :) ve tuz
Yapılışı:

  1. Tencereleri tereyağ ile bir güzel sıvayın. Tavukları kemiklerinden ayırın ve kuşbaşı olarak doğrayın. ( Ben 1 yemek kaşığı kadar soya sosu koyup elimle etlere soya sosunu yediriyorum.)
  2. Etleri tencerenin altına dizin. Etlerin üstüne yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince kesilmiş sarımsağı koyun. Üstüne alacalı soyulmuş ve küp küp kesilmiş tuzlu suda 20 dk. beklemiş patlıcanı (isterseniz acı tat geliyorsa, patlıcanı komple soyabilirsiniz.) ve patatesi koyun üstüne tuz serpin. Üstüne biberlerinizi ve onun üstüne de domatesleriniz dizin. Yine biraz tuzlayın. Bir tane de acı kırmızı biber atın. Bir çay bardağı su koyun.
  3. Tencerenizin kapağını kapatın veya döküm tencere kapağınız farklı bir malzemeden ise alimünyum folyo ile kapatın. 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Ocak üstünde pişirecekseniz 1 su bardağı su ekleyin. Önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema