Pırasa Kızartması


Pırasa yemeği yemeyenler için alternatif. Gerçi ben zeytinyağlı yemeğine bayılırım. Gerçekten çok güzel oldu. Kalori hesabı yapmadan denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • Pırasaların beyaz kısımları
  • yumurta, un, tuz kızartmak için sıvıyağ
  • üstüne sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:

  1. Pırasaları parmak boyunda kesin. Yaklaşık 10-15 dakika yumuşayana kadar ( iyice de yumuşayıp dağılmasın) haşlayın. Sonra süzgeçe alın suyunu süzdürün.
  2. Haşlanan pırsaları önce yumurtaya sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema