Pate Çorbası Tarifi

Pate Çorbası Tarifi

Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Marmara Yemekleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 250 Gr Dana Kıyma 
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber 
- Yarım Su bardağı Pirinç 
- 2 Tatlı kaşığı Tuz 
Sosu İçin- 1.5 ( 3/2 ) Yemek kaşığı Kuru Nane 
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı 
Hazırlanışı250 gram dana kıyma bir kaba konularak üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek yoğrulur. Büyük boy tencerenin yarısı kadar su eklenerek yüksek ocak ateşe konulur. Bu sırada yarım su bardağı pirinç yıkandıktan sonra kaynaması için konulan suyun içerisine eklenir. Suyumuz tam anlamıyla kaynayınca yoğrulmuş olan kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve kaynayan suyun içerisine eklenir. Ortalama 20-30 dakika orta ocak ateşte pişmektedir. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip içine 1.5 yemek kaşığı nane eklenir. Hazırlanan sos kaynamış olan pate çorbasının üzerine dökülerek servis edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema