Elde Açma Baklava Böreği Tarifi

Elde Açma Baklava Böreği Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 45 dk
Malzemeler- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- 2 Su bardağı Su 
- 6 Su bardağı Un 
- Kararında Tuzİçi İçin- 200 Gr Az Yağlı Kıyma 
- 4 Adet Biber 
- 1 Adet Domates 
- 3 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzÜzeri İçin- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 
HazırlanışıElenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine sıvı yağı, suyu ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 14 eşit parçaya bölüp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada kıymalı harcı hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Küçük doğranmış sivri biberleri, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi, tuzu ve karabiberi katıp birkaç kez çevirerek ateşten alıp soğutalım. Dinlenmiş bezeleri, unlanmış bir zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yufkaların yarısını, aralarına bolca yağ sürerek üst üste serelim. Hamurun kenarlarını çekiştirip tepsi büyüklüğünde genişletelim ve margarinle yağlanmış tepsiye serelim. Kıymalı harcı yufkaların üzerine yayalım. Kalan yufkaların aralarına da bolca yağ sürerek üst üste serelim, tekrar hamur kenarlarını çekiştirip tepsi büyüklüğünde genişletelim ve kıymalı harcın üzerine serelim. Bir kapta yoğurdu ve sıvı yağı karıştırarak yufkaların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. Ustalara Özel Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema